keresés a weboldalon

Őszi túra a belvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őszi túra a belvárosban

2010 szeptember 30 - csütörtök
„Hallottad-e hírét” címmel őszi túrát szerveztek az Öveges ÁMK felső tagozatosainak a belvárosba. A dicséretes, ismerd meg közvetlen környezeted akció az intézmény humán munkaközösségének kezdeményezésére jött létre. A városban hat állomáshelyen várták az iskola pedagógusai, köztük Domján István igazgató a diákokat, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak a tájékozódásban.

Minden osztály csapatokat alkotva rajtolt a sportcsarnok elől, belvárosi térképpel és feladatlapokkal, no meg azt az idén már mondani sem kell esernyőkkel.

Terepbejárással derítették fel, kit is ábrázolnak a város jellegzetes szobrai, hol van egy – egy fontos középület, hogyan lehet Egerszeg kártyát váltani, milyen ügyeket lehet intézni a társadalombiztosításnál vagy hol és mit érdemes ausztriai testvériskolájuk diákjainak ajándékba vásárolni. S közben a jómódorról, illemről sem szabadott megfeledkezni. Mindezt a suli tévé stábjának kép és hangfelvételes dokumentálása mellett.

– Dr. Pardavi Andorné és Kocsis Csaba a főfelelőse a mai programnak – mondta Domján István igazgató, miközben az önkormányzat épülete melletti állomáshelyen instruálta a gyerekeket. – Azt tapasztaljuk, hogy nemcsak a vidéki, hanem még a helybeli tanulók sem ismerik eléggé a várost. Ezért ezzel a különleges túrával felhívjuk a gyerekek figyelmét a középületekre, szobrokra, a város történelmére és olyan praktikus dolgokat is gyakorolhatnak, mint segítség kérés egyes ügyek intézésekor.

Minden helyszínen utólag érdeklődni fogunk, udvariasan viselkedtek-e a diákjaink, mert ezt is fontos nevelési cél – de túl sok idő nem volt a beszélgetésre, mert folyamatosan érkeztek a tanulók, akik az egykori vármegye főispán személye, meghatározott könyvesbolt vagy a Szent István szobor helye iránt érdeklődtek és láthatóan nagy örömmel fedezték fel a várost.

Zala-Lap, Bánfi Kati

Tartalom megosztása: