keresés a weboldalon

Öko-nap Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Öko-nap Zalaegerszegen

2010 szeptember 26 - vasárnap
A Zalaegerszegi Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola májusban érdemelte ki az Ökoiskola címet. A környezetvédő szemléletet elismerő díj kötelezettségekkel, vállalásokkal is jár. Ezek közül egyik a közösség építés, a csapatmunka és külső kapcsolatok kialakítása. Ennek jegyében, látványos demonstrációként Ökonapot szervezett az iskola partnereivel karöltve a belváros közepén szeptember 24-én.

A több mint ezer óvodás és iskolás résztvevő bizony nyüzsgővé változtatta a Dísz teret. A lelkes jövés-menés még a közös futás után sem lankadt, hiszen bőven akadt szemrevételezni, kipróbálni való. Volt miből/mibe válogatni, legyen szó hasznos időtöltésről, egészséges ételről vagy éppen hulladékgyűjtésről.

A szervezőknek (nevezett általános iskola, Városgazdálkodási Kft., Zala-Depo, Zalavíz Zrt.) köszönhetően sok információ rögzült a résztvevőkben, akik láthatóan szívesebb választották eme tanulási módot a napsütéses szabadban, zeneszó mellett, mint az iskolapadban.

A lényeg, a környezettudatos hozzáállás feltehetően legkisebbtől a legnagyobbig nyomot hagyott. Akár rajzban, papírhajtogatásban, ügyességi vagy oktatójátékban, étel-ital kóstolóban, „kukás autó” működtetésében, visszaköszönő szelektív hulladékgyűjtő használatban, újrahasznosított ruhák bemutatójában, virágültetésben, madáretető készítésben, szellemi totóban volt is részük.
És remélhetőleg ökonap lesz jövőre is.

Zala-Lap, bánfi kati

Tartalom megosztása: