keresés a weboldalon

Évadnyitó forgatag a színházban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évadnyitó forgatag a színházban

2010 szeptember 12 - vasárnap
Míg Besenczi Árpád színidirektor egy Apáczai ÁMK-ból érkezett diákcsoporttal a kellék- és díszletraktárt járta, addig Sztarenki Pál művészeti vezető épp egy Deákos csapatnak tartott „gyorstalpaló színészórát”, miután az egyik fiúra ráadott egy bohócjelmezt.

Kinyílt a Hevesi Sándor Színház szeptember 10-én a közönség, és a diákok előtt. Az intézményben és a színház előtti téren egész napos évadnyitó forgatagot rendeztek a társulat tagjai. Délelőtt a város iskoláiból és óvodáiból érkező csoportok kulisszajáráson vehettek részt.

Megnézhették a díszleteket, jelmezeket és beleshettek a fodrásztárba, valamint „A kisfiú meg az oroszlánok” című Lázár Ervin mesejáték próbájára. Közben olyan fogalmakkal is megismerkedhettek, mint a „takarás”, a vagy a „lábfény”.
Délután került kisorsolásra az iskolák között az „Ádámok és Évák” iskolaszínházi projekt szín-beosztása.

A zalai teátrum egy szolnoki példát követve ugyanis meghirdette azt a nagyszabású programot, amelyben a résztvevő iskolák mini-társulatai előadnak egy-egy színt Madách: Az ember tragédiája című színművéből. Jövő év elején, a Magyar Kultúra Napjára készülve aztán egy összesített előadás keretében a nagyközönség is láthatja a produkciókat.

A színházigazgató reméli, hogy Zalaegerszegen is legalább akkora sikere lesz a kezdeményezésnek, mint Szolnokon.
Az évadnyitó forgatagon volt színész főzősarok, ételkóstolás, a színpadon pedig néhány dal kíséretében bemutatkoztak a társulat új és régi tagjai. „Beugrás” címmel interaktív játék várta a közönséget, majd Miller Zoltán lépet fel. Az est Hotel Menthol, majd Lorenzo koncerttel zárult.

(Az Ádámok és Évák sorsolás részletei a zalamedia.hu oldalon olvashatók.)

Zala-Lap, – pet –

Tartalom megosztása: