keresés a weboldalon

Őszi érettségi előtt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őszi érettségi előtt

2010 szeptember 11 - szombat
Október – november hónapban zajlanak az őszi érettségi vizsgák. Ezek szervezésére a városban a Kölcsey és a Zrínyi gimnáziumok, valamint a Páterdombi Szakképző Iskola van kijelölve. Ez utóbbi, azaz a résztvevő szakképző iskola ciklikusan változik. Legutóbb három évvel ezelőtt volt helyszín a Báthory iskola. Akkor nagyon sok diák élt a lehetőséggel, négy vizsgáztató bizottság előtt adtak számot tudásukról. Most kisebb a létszám, de ennek ellenére alapos szervezésre van szükség, hogy a tanítás mellett a vizsgáztatás is zökkenőmentes legyen, mondta Bicsákné Furcsa Mária, székhelyiskola vezető.

– A törvényi előírásnak megfelelően ilyenkor van mód rendes érettségizésre, javítani, ismételni, szintemelést vagy előrehozott vizsgát tenni, pótérettségizni. A múlt tanévben magyarból volt a legtöbb sikertelenség, tehát most ebből lesz a legtöbb javítás is. 122 diák fog nálunk az ősszel érettségizni.

Az biztos, hogy a tanárok részéről nagy odafigyelés és szervezést igényel ez a munka. Hogy a diákok mennyire kedvelik ezt a lehetőséget, azt tőlük kellene megkérdezni. Azt biztosan jó dolog, hogy ha valami nem úgy sikerült számos ok miatt, mint szerették volna, akkor lehetőség van az eredményét javítani. Ami a továbbtanulás szempontjából fontos.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: