keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szezonkezdés a hangversenyteremben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szezonkezdés a hangversenyteremben

2010 szeptember 07 - kedd
Hagyományos programokkal kezdődik a 2010/2011-es évad a zalaegerszegi Keresztury ÁMK- Hangverseny és Kiállítótermében. A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be a kulturális intézmény vezetői. Farkasi Csilla, a hangversenyterem igazgatója elmondta: folytatódik a Zenebarát klub Szigethy István vezetésével, a Jazz Szerda rendezvénysorozat, ezen kívül több kiállítással és esttel is készülnek az év végéig. A szezon Veszeli Lajos festőművész kiállításával veszi kezdetét szeptember 9-én, majd a megnyitó után Érdi Tamás zongoraművész koncertjét élvezheti a közönség.

A hangversenyterem a következő hónapokban Erkel esttel, görög esttel és balkán esttel is készül. Október elsején, a zene világnapján a Zalaegerszegi Szimfonikusok lépnek fel, a Jazz Szerda pedig október 20-án indul Dés László és Palya Bea közös koncertjével. A helyi képzőművészek továbbra is fontosak az intézmény számára, így ősszel Bárdosi Katinkának nyílik majd önálló tárlata.

A zsinagóga ebben az évadban a gyerekekre is gondol: szeptember 24-én Gryllus Vilmos koncertezik.

Kondor Anita, a Keresztury ÁMK igazgató a landorhegyi kulturális központ programjaival kapcsoltban úgy tájékoztatott, hogy készülnek az októberi idősek világnapjára és a novemberi Márton napra. Idén is lesz Egészség Nap, Méz Fesztivál, valamint számos kiállítás (Eperjesi Ágnes fotográfus, majd M. Horváth Zoltán festőművész) és koncert (Depresszió, Quimby). A Hevesi Sándor Színház pedig „beköltözik” a kamaraterembe, hiszen az iskolaszínházi produkcióknak is az ÁMK ad otthont.

A programokról részletesen a www.kereszturyamk.hu megújult internetes honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Zala-Lap, – pet –

Tartalom megosztása: