keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Segítik a műszaki képzést

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítik a műszaki képzést

2010 július 27 - kedd
2010. július 22-én megtörtént a bejutási ponthatárok megállapítása a felsőoktatási intézményekben.

Az idei esztendőben az integrációs megbeszélések eredményeképpen a Zalaegerszegen működő műszaki képzést, azaz a mechatronikai mérnöki BSc szak oktatását a Nyugat-magyarországi Egyetem veszi át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemtől.

A szak oktatását a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Gépészeti és Mechatronikai Intézete koordinálja. Az egyetem döntése értelmében a szakon pótfelvételire kerül sor, melynek során a felvett hallgatóknak költségtérítést kell fizetni.

A jelentkezés határideje 2010. augusztus 10.

Ennek kapcsán jelentős változás a korábbi időszakhoz képest, hogy amíg a BME 270.000 Ft/fő/félév díjazásért hirdette meg a költségtérítéses pótfelvételi formát, addig a NYME 90.000 Ft/fő/félév összeget határozott meg, amely a jelentkező fiatalok családi, szociális és anyagi hátterét figyelembe véve, sokkal kedvezőbb.

A város és a megye kiemelt prioritásként határozta meg a szakiskolai, szakközépiskolai és felsőfokú műszaki (elsősorban gépipari, elektronikai és mechatronikai) képzések támogatását.

Éppen ezért Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata úgy döntött, hogy támogatni kívánja a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás hallgatói utánpótlásának biztosítását, méghozzá oly módon, hogy a pótfelvételi keretében felvételre kerülő hallgatók esetében átvállalja költségtérítési díjuk első két félévi összegét.

Tartalom megosztása: