keresés a weboldalon

Népszerű az Egerszeg Búcsú

Zalaegerszeg címer
Hírek

Népszerű az Egerszeg Búcsú

2010 július 26 - hétfő
Bár az időjárás nem kedvezett az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Egerszeg Búcsúnak, és néhány délelőtti program el is maradt, délutánra már megnőtt a forgalom vasárnap a falumúzeumban. Kulturális programok felnőtteknek és gyerekeknek, kirakodóvásár, kézműves bemutatók várták az érdeklődőket.

Délután került sor a Zalaegerszegért Lokálpatrióta Díj átadására, és mint dr. Kocsis Gyula, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke elmondta, 1999 óta köszönik meg azoknak a munkáját, akik sokat tettek és tesznek a városért. Az idei évben a városlakókat is megkérdezték (a ZalaEgerszeG újsában jelent meg a felhívás) és az ő szavazatukat figyelembe véve adják át a díjat Nyakasné Túri Klárának.

Az egyesület nevében Varga Borbála köszöntötte és méltatta a József Attila Könyvtár nyugalmazott könyvtárosát, aki számos elismerésben is részesült az elmúlt évtizedekben. Elsőként kapta meg 1993-ban a Zalaegerszegért-díjat, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehette át.

Nyakasné Túri Klára hívta életre a Kacsa Kázmér bábszínházat, a felnőtteknek a Bajazzo bábcsoportot. Több gyermekkiadvány szerkesztése fűződik a nevéhez, szervezett vers-és mesemondó versenyt, amely országosan is elismertté tette. 1978 óta a Keresztury-ház és a hagyaték gondozása meghatározza mindennapjait.
A lokálpatriótáknak szóló elismerést dr. Gyimesi Endre polgármester adta át, aki szintén méltatta Nyakasné Túri Klára munkásságát.

Zala-Lap, V. Zs

Tartalom megosztása: