keresés a weboldalon

Marcelháza és Zalaegerszeg kapcsolata

Zalaegerszeg címer
Hírek

Marcelháza és Zalaegerszeg kapcsolata

2010 július 14 - szerda
Az idei évben emlékezünk a szlovákiai, felvidéki Marcelháza és Zalaegerszeg között fennálló települési kapcsolat 35 éves évfordulójára. A három és fél évtized alatt hivatalos testvértelepülési szerződés ugyan nem került aláírásra, de a kulturális élet és elsősorban a sport területén nagyon szoros kapcsolatok alakultak ki. Ennek fontos része a marcelházi sportegyesület és a Zalaegerszegen működő Páterdombi Lakóterületi Sport Club (Páterdombi LSC) között fennálló, határon átnyúló kötődés.

A két sportegyesület labdarúgócsapatai között minden évben sor kerül egy-egy mérkőzésre Marcelházán és Zalaegerszegen. A marcelházi vendégek 2010. július 2-3-án látogattak el a zalai megyeszékhelyre, ahol a delegációt Török Zoltán páterdombi önkormányzati képviselő, Balaicz Zoltán az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke és Hajdú Zoltán az LSC elnöke fogadta.

A vendégek 5-3-as győzelmet arattak a meccsen a Páterdombi LSC ellen. Megjegyzendő, hogy a marcelháziak a magyarországi NB III-nak megfelelő bajnokságban játszanak, míg a Páterdombi LSC a megyei másodosztályban.

A visszavágóra a zalaegerszegi delegáció 2010. július 10-11-i marcelházi látogatásán került sor. A 35 éves kapcsolatra tekintettel a küldöttségben a város vezetése is képviseltette magát, hiszen a csapattal tartott Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke is. A delegáció tagjai voltak: Hajdú Zoltán az LSC elnöke, Pais Kálmán az LSC alelnöke, valamint a játékosok.

A zalaegerszegieket Zsidek Géza, a sportegyesület elnöke fogadta, később pedig köszöntötte őket Keszegh Béla polgármester is. A visszavágó meccsen ugyancsak érződött a két csapat közötti szintkülönbség, hiszen a marcelháziak 4-2-re győzték le a Páterdombi LSC-t.

A vendéglátók a sportbarátság jegyében jó hangulatú vacsoraestre invitálták a zalai sportolókat. A vezetők közötti megbeszélés alapján pedig megegyezés született arról, hogy az ősszel nagyobb szabású, jubileumi ünnepségre is sort kerítenek az idén 35 éves kapcsolat alkalmából Marcelházán és Zalaegerszegen egyaránt.

Zala-Lap

Tartalom megosztása: