keresés a weboldalon

Kosárlabda döntős az Eötvös

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kosárlabda döntős az Eötvös

2010 május 28 - péntek
Újabb döntőbe jutott kosárlabda csapattal büszkélkedhet a város. A felnőttek mellett a gyerekek is a legjobbak közé kerültek, az Eötvös- iskola diákjainak köszönhetően. A május 27-én Zalaegerszegen rendezett területi elődöntőn a Körmend és a Marcali csapatát legyőzve végeztek az élen a harmadik korcsoportos (5-6. osztályos) fiúk. Hanzséros Alajos edző tanítványai szép és sportszerű játékkal érdemelték ki az aranyérmet és a továbbjutást.

Sorsolással döntötték el az egymással küzdő csapatok felállását. Így első körben a hazai pálya előnyeit élvező Eötvös a Körmend csapatával játszott. A budapesti és marcali diákok közül ez utóbbiak bizonyult jobbnak. Így a döntő mérkőzést velük játszották a zalaegerszegi gyerekek. A negyedik negyed végére 60: 29 – es állás alakult ki, de volt példa a házigazdáknál 34 pontos előnyre is.

Hanzséros Alajos örömmel konstatálta a fentieket. Elmondta, 2004-ben jutott be utoljára fiú csapata a nyolcad döntőbe, illetve 2008 – ban sikerült ugyanez a harmadik korcsoportos lányoknak.

– Boldog vagyok, mert ez a csapat megérdemelte a továbbjutást.

Tisztességesen dolgoztak és nagyon szépen játszottak, amit az ellenfelek edzői is elismertek. Heti négyszer edzünk és most készülünk a két hét múlva esedékes döntőre, melyet Pécsen rendeznek.

Előtte azonban egy kis ünneplés lesz pénteken. Pikniket tartanak az Alsóerdőn.

Aztán este nyolckor közösen ülnek a tévé elé, hogy a felnőtteknek szurkoljanak, akik közül Tóth Ádám és Horváth Balázs a fent nevezett 2004-es nyolcad döntős Eötvös diákcsapatában játszottak.

(Zala-Lap, bánfi kati)

Tartalom megosztása: