keresés a weboldalon

Először lettek bajnokok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Először lettek bajnokok

2010 május 15 - szombat
ZTE ZÁÉV – Ferencvárosi TC 5: 3 (3139:3117)

Szuperligás női tekemérkőzés. Rájátszás, második találkozó az 1-2. helyért. Zalaegerszeg.

A fővárosi 5:3-as eredményt követően hazai pályán kellett bizonyítania a zalai csapatnak, hogy az idegenbeli bravúr nem a véletlen műve volt.

Az esélyesség terhe a hazaiak vállát nyomta. Az első körben Nemes és Horváth K. révén két meccspontot szereztek, Csurgai azonban meglepetésre kikapott Balláktól.

Rendkívül izgalmas második körre lehetett számítani.

A görcsösség még két pályacseréig tartott, ekkor elúszni látszott az aranyérem, de Airizer 0-2-es állásról fordította maga javára az eredményt, miközben Szabónak és Kovácsnak sikerült a fa hátrányát csökkentenie.

Így aztán megszületett a várva várt hazai siker, amelyhez nagyban hozzájárultak a lelkesen szurkoló hazai nézők, akik egy pillanatig sem hagyták csüggedni a lányokat. A ZTE ZÁÉV fennállása során első aranyérmét gyűjtötte be.

Eredmények:

Nemes (533 fa) – Fegyveres (518 fa), 1:0, Csurgai (482) – Ballák (512), 1:1, Horváth K. (539) – Siklódi (521), 2:1, Airizer (582) – Csongrádi (541), 3:1, Szabó M. (506) – Szabó M. 512, 3:2, Kovács (496) – Kaszás (511), 3:3.

A több ütött fáért járó 2 pontot a ZTE ZÁÉV kapta, így alakult ki az 5:3-as végeredmény.

Vélemények:

Borsos József, a ZTE ZÁÉV elnöke: – Nagyszerűen küzdöttek a lányok. Csurgai Anita nem bírta el az esélyesség terhét, de az ellenfélnél is akadt gyengén teljesítő. A rájátszásban fantasztikusan szerepelt a csapat, a 4. helyről lettünk bajnokok.

Nagy László, a ZTE ZÁÉV edzője: – A pesti győzelmünk ellenére ilyen izgalmas mérkőzésre számítottam. A fővárosiaknál több rutinos játékos van, de a lányok ma is remekül küzdöttek. Kettős sikerünkkel megérdemeltük a bajnoki címet.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: