keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A döntő küszöbén

Zalaegerszeg címer
Hírek

A döntő küszöbén

2010 május 09 - vasárnap
Szolnoki Olaj – Zalakerámia ZTE 68-77 (19-24, 23-14, 14-18, 12-21)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás az 1-4. helyért, második találkozó. Szolnok, 2000 néző. Jv.: Bodnár, Ádám, Farkas.

Szolnok: Fodor M. (7/3), Alekszics (14/6) Vesztergom (6), Barro (11), Báder (6). Csere: – Rice (15/9), Váradi (9/3), Szabó P. Vezetőedző: Pór Péter.

ZTE: Hinnant (14/3), Watson (27/12), Wilson, Kámán (9/9), Trepák (8/6). Csere: Tóth Á. (4), Gáspár (4), Baki (11/9), Timberlake. Vezetőedző Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Az első percekben a hazaiak vezettek pár ponttal, de a ZTE gyorsan felvette a találkozó ritmusát, és az első negyedben irányította a játékot. A másodikban viszont visszaesett a támadójátékuk, távolról és közelről is pontatlanul dobtak. A Tisza-partiak éltek a lehetőséggel, felzárkóztak, sőt a 15. percben visszavették a vezetést (30-28).

A harmadik negyedben a sérüléssel bajlódó Watson 3 pontosaival tartotta a lépét a ZTE. A negyed végén 56-56 állt az eredményjelzőn. A záró negyedben felváltva vezettek a csapatok. Ekkor a vendégeknél Baki lépett elő főszereplővé, a fiatal játékos vállalta fel a 3 pontosokat, sikerrel. Az utolsó két percben nagyszerűen koncentráltak az egerszegiek és megszerezték a rendkívül fontos győzelmet. Ezzel a három nyert mérkőzésig tartó csatában 2-0 vezetnek.

Vélemények:

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Az első két negyedben sokat rontottunk támadásban. Az utolsó két perc a miénk volt, ennek köszönhetjük sikerünket.

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE sportigazgatója: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. A csapatból ismét akadt egy olyan játékos, aki a kritikus szituációkban elvállalta a pontszerzést. Kedden szeretnénk befejezni a párharcot.


Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Döntő volt, hogy a nálunk a kispadról beállók is tudtak maradandót alkotni. Kedden meg akarjuk szerezni 3. győzelmünket.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: