keresés a weboldalon

Versmondó verseny a névadóról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Versmondó verseny a névadóról

2010 március 27 - szombat
A költészet napjához közeledve a József Attila könyvtár adott otthont a névadóról elnevezett városi versmondó versenynek. Az idén immár 41. alkalommal álltak ki az előadóművészek alkotta zsűri elé az általános iskolák felső tagozatosai, hogy egy József Attila és egy szabadon választott verset elszavaljanak.

A résztvevő diákokat és felkészítő tanáraikat Szemes Béla középiskolai szakreferens köszöntötte. A díjazás előtt pedig Molnár Árpád, a zsűri elnöke értékelte a szavalatokat. Elmondta, annak ellenére, hogy elsősorban nem ennek a korosztálynak valók József Attila művei, a gyerekek csodálatosan oldották meg a feladatot.

A szabadon választott műveket is sikerült az egyéniséghez illően kiválasztani. Szimpatikusnak találta, hogy sok Petőfi vers hangzott el. Majd felhívta a felkészítők figyelmét, hogy gyakori hiba az előadásokban a nem helyes ejtett magán – és mássalhangzó hosszúság, mely a vers ritmusát is megtörheti.

Eredmények: 5 – 6. osztályosok: 1. Sulok Zsófia (Landorhegyi), 2. Boncz Barnabás (Zrínyi), 3. Ebedli Viktória (Izsák). Különdíj: Halász Márk (Landorhegyi). 7 – 8. osztályosok: 1. Pethő Patrik (Liszt), 2. Wohner Dóra (Dózsa), 3. Kovács Réka Eszter (Zrínyi). Különdíj: Tállai István (Kölcsey).

A legeredményesebb iskolának járó vándorserleget az idén a Dózsa – tagiskola érdemelte ki. Az április 10-i zalakarosi megyei döntőre az első helyezett diákok jutottak tovább.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: