keresés a weboldalon

Innovációs vetélkedő középiskolásoknak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Innovációs vetélkedő középiskolásoknak

2010 március 20 - szombat
Innovációs vetélkedőt szervezett középiskolásoknak a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, az innovációt népszerűsítő regionális kampány részeként. A verseny helyszíne a zalaegerszegi Széchenyi-tagiskola volt, ahol öt középiskolai csapat mérte össze tudását (köztük a Ganz-Munkácsy és a házigazda intézmény diákjai).

A verseny és az azt megelőző felkészítő órák célja az innovációs szemlélet- és gondolkodásmód terjesztése a lakosság, ezen belül a fiatalok körében. A vetélkedőn az elméleti tudás mellett a gyakorlatiasság és a kreativitás is szerepet kapott, változatossá és játékosabbá téve ezzel a feladatokat.

Nagy András, a szervező ZMVA ügyvezető igazgatója megjegyezte, párhuzamosan több innovációs projekttel is foglalkoznak. Ezek a termék-előállítást, a kutatásfejlesztést, a nemzetközi kapcsolatokat, illetve szakember foglalkoztatást foglalják magukba, de arra, mint most, kevés alkalom adódik, hogy kampányszerű ismeretterjesztésre legyen mód.

– A diákok kezdetben nem tudták hova tenni a nevezett fogalmat, majd amikor látták, hogy milyen kreatív dolgokat takar, gyorsan megkedvelték – tette hozzá az igazgató.

Végül a több órás feladatsor megoldása után, a keszthelyi Asbóth – szakiskola diákjai jutottak tovább a regionális döntőbe, melyet szintén Zalaegerszegen bonyolítanak majd le, április 15-én. A széchényisek a harmadik, a ganzosok negyedik helyen végeztek.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: