keresés a weboldalon

Ünnep Besenyőben és Botfán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnep Besenyőben és Botfán

2010 március 16 - kedd
A márciusi ifjak hőstetteire emlékeztek a besenyői és botfai településrészen is. Ez alkalomból a felújított „Forradalom és szabadságharc” emlékművet avatták fel és koszorúzták meg a besenyői alapítvány és az egyházközösség képviselői. Az ünnepi műsorra a szent misét követően került sor a temetői emlékműnél, mely a szabadságharcban résztvevő 17 besenyői fiatal, élükön Skublics István őrnagy hőstettei előtti tisztelet tárgyiasult jelképe.

Az ünneplőket dr. Gombos József, a nevezett alapítvány elnöke köszöntötte, majd Sümegi László önkormányzati képviselő mondott méltató szavakat, magyarságtudatunk megtartását hangsúlyozva. – Mi tette hőssé a márciusi ifjakat? Mertek magyarok lenni, magyarként viselkedni, vállalták a nemzethez, hazához tartozást, meg merték fogni egymás kezét.

Skublics József pedig, a Zalai Védegylet Mozgalom élén állt. Fontos célt hangoztatott, melyet ma is újra lehet fogalmazni: „Magyar emberek, vásároljatok magyar terméket!” Ezzel akkor is, most is, munkahelyeket lehet teremteni, kenyeret adni az embereknek. Merjünk közösségként viselkedni, megújítani emléktábláinkat, emlékezni történelmi elődeinkre, nagyjainkra. Az emlékezés mellett kezdjük építeni kis közösségeinket – biztatta a jelenlévőket Sümegi László.

Botfán március 15-én délután gyülekeztek az ünneplők a Közösségi Házhoz. Itt az Összefogás Botfáért Egyesület, a helyi fiatalok adtak műsort „Szabadság, szerelem” címmel. Az ünnepi beszéd itt is Sümegi László képviselő tisztje volt.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: