keresés a weboldalon

Munkavédelmi fotó- és rajzpályázat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Munkavédelmi fotó- és rajzpályázat

2010 március 11 - csütörtök
Az Ady művészeti iskola újabb kiállítás megnyitóra invitálta az érdeklődőket, március 10-én. Az egész ország területéről érkeztek művek a munkavédelem témakörben kiírt pályázatra, melyre általános és középiskolás diákok adhatták be munkáikat rajz, képregény, illetve fotó kategóriákban. A beérkezett 250 alkotás közül, 50 részesült nívódíjban (a díjazás az OMMF munkavédelmi bírságok felhasználására kiírt pályázatból történt).

Az eredményhirdetéssel egybekötött megnyitón több köszöntő is elhangzott. Így Szemes Béla középiskolai szakreferens mondott köszönetet a pályázat résztvevőinek, szervezőinek, támogatóinak. Vörös Károlyné, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára kiemelte, a legveszélyesebb emberi környezet napjainkban, a munkahely.

Itt különféle kockázati tényezők jelennek meg, akár a berendezések, a felhasznált anyagok, a higiénia, a lelki és emberi tényezők kapcsán. Bár a jogalkotás igyekszik ezen javítani, a munkavédelmi ismeretek mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről meglehetősen hiányosak. Ezért is jó ötlet a jelen pályázat, mely ilyen fiatal korban talán hatásos tudatformáló lehet.

Török István munkavédelmi szakmérnök elismeréssel szólt arról, hogy a gyerekek milyen jól meglátták a problémákat. Ezzel felhívják a figyelmet a munkahelyi, otthoni, vagy akár sport és közlekedési veszélyekre. Azt is helyesen érzékelték, hogy a legveszélyesebb munkaág az építőipar.

Nagy Szilvia a művészeti tagozat vezetője megjegyezte, minden korosztály képes volt lefordítani ezt a nem könnyű pályázati témát a maga nyelvére. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy a művészeti nevelésnek milyen sokoldalú hatása lehet. Az egyéni, csoportos és kiemelt díjakat Czigány László igazgató adta át. A kiállítás március 23-ig látható az iskola aulájában.

Kiemelt díjazottak voltak: Kámán Karolina (Ady), Gergály Renáta (Landorhegyi), Török Balázs (Landorhegyi-Pais), Nyerges Imre (Bátaszék), Rosta Hella (Eötvös), Végh Luca (Ady), Májer Fruzsina (Ady), Szűcs Brigitta (Bátaszék), Czéh Zsolt (Szombathely) és a Széchenyi tagiskola 11. g osztályos tanulói.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: