keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felhívás „Hazavárunk” ösztöndíj igénylésére

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felhívás „Hazavárunk” ösztöndíj igénylésére

2010 március 08 - hétfő
Zalaegerszeg MJV Közgyűlése 2010. február 4-i ülésén megalkotta a zalaegerszegi hallgatóknak és tanulóknak adható „Hazavárunk” ösztöndíj új pályázati feltételeit tartalmazó 1/2010. (II. 12.) sz. rendeletét.

A pályázók köre:

• Ösztöndíjat igényelhet az a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező hallgató, aki lakóhelyén kívül államilag elismert felsőoktatási intézmény nappali tagozatán az első diploma megszerzése érdekében főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzésben, illetve BSc/BA, vagy MSc/MA képzésben végzi tanulmányait vagy PHD, DLA doktori képzésben vesz részt, és tanulmányi kötelezettségének adott félévben eleget tett.

• Ösztöndíjat igényelhet továbbá az a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező hallgató, tanuló is, aki felsőfokú szakképesítés megszerzésére irányuló vagy középiskolai nappali tagozatos tanulmányait nem Zalaegerszegen végzi, és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő intézményben az adott szakképesítés megszerzése nem biztosított.

Az ösztöndíj igénylése:

• Új kérelem esetén a „Kérelem a Hazavárunk ösztöndíj első alkalommal történő igényléséhez” formanyomtatványt és az oktatási intézmény által kiállított iskolalátogatási/jogviszony igazolást kell benyújtani.

• Minden további kérelem esetén a „Kérelem a Hazavárunk ösztöndíj második és további alkalommal történő igényléséhez” nyomtatványt kitöltve és az oktatási intézmény részéről a megfelelő rovatban leigazolva, valamint az iskolalátogatási/jogviszony igazolást kell benyújtani. A jelen rendelet szerint ezután nem kell csatolni a lezárt leckekönyv másolatot, mivel azt kiváltja a formanyomtatványon található és a felsőoktatási/ közoktatási intézmény által kiállított igazolás arról, hogy a hallgató a megelőző félévben tanulmányi kötelezettségének eleget tett.

A tanulmányaikat befejezett hallgatók/tanulók részéről a megfelelő adatlap csatolása mellett benyújtandó dokumentum a diploma, illetve – nyelvvizsga hiányában – az abszolutórium másolata.

A kérelmek benyújtásának határideje a jelen közzétételtől március 31-ig tart. A pályázati kiírás közzétételét megelőzően és a kérelmek benyújtási határidejét követően beadott kérelmek elutasításra kerülnek.

A kérelmeket a jelzett időtartam alatt Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Művelődési és Sport Osztályára kell eljuttatni írásban, vagy személyesen hétfő, kedd és csütörtökön 8 – 12 és 13 – 16.30 óra, szerdai napon 8-12 és 13-18 óra között, illetve pénteken a 8-12 óra közötti időszakban.

Az ösztöndíj abban az esetben illeti meg a kérelmező hallgatót, illetve tanulót, ha a tanulmányait a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban, illetve a felsőoktatási intézmény tanulmányi rendjében, középfokú intézményben tanulmányokat folytató tanuló esetében a középiskola pályaválasztási tájékoztatójában közzétett képzési idő (félévek) alatt teljesíti.

A formanyomtatványok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Művelődési és Sport Osztályán, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint letölthetők a www.zalaegerszeg.hu honlapról a közigazgatás/ formanyomtatványok/ oktatási ügyek vagy az oktatás rovat elérhetőségekkel.

További információ: Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens
Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatal
Művelődési és Sport Osztály (418. sz. iroda)
8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17/19. Tel.: 92/502-189
e-mail: bellencs.andi@ph.zalaegerszeg.hu

Tartalom megosztása: