keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Várhatóan húsz első osztály indul

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várhatóan húsz első osztály indul

2010 március 06 - szombat
A zalaegerszegi óvodákban, 2010-ben 606 tanköteles gyermeket tartanak nyilván, közülük az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy 20 százalékuk marad az oviban szeptemberben is. Ennek oka az iskolaérettség hiánya. Amennyiben az óvoda és a szülő véleménye megegyezik abban, hogy a gyermek még egy évet az óvodában maradjon, nem küldik el a gyermeket a nevelési tanácsadóba, ha viszont nincs egyetértés az intézmény és a szülők között, kérik a tanácsadó véleményét.

Nyolc önkormányzat által fenntartott általános iskola, a Mindszenty, valamint a szintén városi intézmény, a Béke ligeti iskola várja a gyerekeket. A városi óvodákba járó vidéki gyermekeken túl mintegy 50 nebulót várnak vidékről is, így 520-525 elsős kezdhet szeptemberben – tudtuk meg Szeli Gábortól, a polgármesteri hivatal általános iskolai szakreferensétől.

Elmondta: nyolc emeltszintű, speciális képzést nyújtó osztály biztosan indul az idén. Három az Adyban (ének, rajz, tánc) egy a Lisztben (zene), kettő a Landorhegyiben (sport, német-kéttannyelvű), és szintén kettő a Belvárosi általános iskolában (testnevelés, angol kéttannyelvű). Ez utóbbi most a sláger a szülőknél, a jelentkezés a lehetséges létszám többszöröse volt. A 26 leendő kisdiákot úgy sorsolták ki.

Mint Szeli Gábor elmondta, az elkövetkezendő években átlagosan 20 első osztály indításával számolnak a városban. A Pais iskolában viszont szeptemberben megszűnik az oktatás, ugyanakkor az uszoda és a tornaterem továbbra is gyerekek rendelkezésére áll.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: