keresés a weboldalon

A jó csapat

Zalaegerszeg címer
Hírek

A jó csapat

2010 március 04 - csütörtök
A Landorhegyi és Pais iskola magyar-német két tanítási nyelvű 3. b osztályának tanulói mutatják be ezúttal rajztudásukat, a József Attila Városi Könyvtár gyerekrészlegében március 3-30. között látható tárlaton. A megnyitón a kiállító diákok adtak egy kis idegen nyelvű énekes-táncos műsort, bizonyítva, hogy nemcsak kézügyességnek, de nyelv és ritmusérzéknek sincsenek híján.

A gyerekek munkáit Nagy Szilvia, az Ady-iskola művészeti tagozatának vezetője illette dicsérő szavakkal. Kifejtette, hogy a kreativitás kibontakoztatására fontos hangsúlyt fektetni, akkor is, ha az óraszámok csökkenése ezt nem segíti. Elkötelezett pedagógusi hozzáállással és ötletességgel ez mégis megoldható, mint ahogy ez látszik a nevezett osztály sokoldalúságában is.

– Könnyed, bátor, színekkel teli munkák láthatók a falakon. Családrajz, mesefigurák, bohócok, ahány kép, annyiféle. Mindegyik rajz, festmény beszél az alkotóról és arról a csodálatos világról, melyben a harmadikas korosztály él – mondta Nagy Szilvia, aki a többéves munkát bemutató kiállítás alapján jó csapatnak titulálta a gyerekeket.

Nitsch Erzsébet, a könyvtár igazgatója megjegyezte, számos ifjú tehetség alkotása volt már látható a „Megmutatom magam” sorozatban, de ritka pillanat, amikor egy egész osztály állítja ki munkáit.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: