keresés a weboldalon

Utolsó ecsetvonás, tavaszvárás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utolsó ecsetvonás, tavaszvárás

2010 március 04 - csütörtök
„Tavaszváró” címmel kulturális programok helyszíne volt a közelmúltban a Teleki-leánykollégium. Preisz Judit tagintézmény-vezető köszöntötte a megjelenteket (köztük a társintézmények pedagógusait), a kollégium falát eztán díszítő festmény avatása alkalmával. A művet, Kelemen Hajnalka (Deák) és Szabó Eszter (Széchenyi) tervei alapján, Nemes László festőművész és néhány lelkes házlakó keltette életre.

A leleplezés köré kis műsor is kerekedett, Lukács Sándor előadóművész és négy kollégista lány közreműködésével. Az első ecsetvonások december 7-én kerültek a vászonra, az utolsót pedig Nemes László pingálta a festményre az ünnepség alkalmával.

– Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a „csak álom” is benne van, a csillagok fénye, a tündéri. S a feladatnak ez a része, amikor a művész már nem tud művén segíteni; az utolsó ecsetvonást, a tündérit, az Isten végzi el – Márai Sándor szavaival köszöntötte az ünnepélyes aktust Szabó Eszter, a mű egyik tervezője.

– Mindnyájunkban bent van az a kötelezettség, hogy nyomot hagyjuk magunk után. Köszönet a résztvevőknek, hogy egy kis foltot hagytunk ebben a térben, mely a lelketekből és szellemiségetekből parázs. Feledhetetlen lesz ez az utánatok jövőknek is. Hiszem, hogy egy közösség, egy ország így tud épülni. Ehhez sok sikert és szeretet kívánok – mondta Nemes László a diákoknak címezve szavait.

A rendezvény második felében az egykori Ki mit tud?-ok mintájára a lányok bemutatót tartottak ének-, zene-, tánc- és szavalókészségükből.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: