keresés a weboldalon

Wi-fi a buszon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Wi-fi a buszon

2010 március 01 - hétfő
A Zala Volán Zrt. 2009. október 19-től bővítette a Zalaegerszegről Budapestre induló járatait – számolt be sajtótájékoztatón a cég vezetése az elmúlt héten. Busa Csaba személyközlekedési igazgató elmondta: a fővárosba közlekedő járatok színvonalának javítása érdekében a társaság márciustól luxuskategóriának számító, 61 ülőhelyes SETRA 417 GT-HD típusú autóbuszt állított forgalomba. A változástól azt remélik, hogy tovább javul a cég autóbuszjáratainak megítélése.

Eddigi tapasztalataik alapján az utasforgalom visszaigazolta a fejlesztési elképzeléseiket, hiszen a járatok kihasználtsága javult. Az utóbbi időszakban ráadásul jelentősen nőtt a pesti vonalon az utasszám, míg más települések irányában éppen ellenkezőleg, csökkenő forgalomról lehet beszámolni.

Az igazgató kiemelte, hogy az új buszon internetes elérhetőség és wi-fi helyfoglalás teszi még kényelmesebbé az utazást. Ezentúl a menetrend is jelzi, hogy mely járatokon üzemel a wi-fi szolgáltatás.

A www.zalavolan.hu honlapon pedig díjmentesen foglalható ülőhely bizonyos járatokra. A társaság nem válik meg attól az autóbusztól sem, amelyik a SETRA megjelenéséig teljesített szolgálatot a főváros felé. A korábbi, ám nagy befogadóképességű autóbusz a továbbiakban a megyén belül közlekedik.

A reggeli órákban Becsvölgye-Zalaegerszeg vonalon, a későbbi órákban pedig a Zalaegerszeg-Keszthely illetve Zalaegerszeg-Nagykanizsa útvonalon szállítja majd az utasokat.

(Zala-Lap, – pet -)

Tartalom megosztása: