keresés a weboldalon

Kávé habbal, krimivel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kávé habbal, krimivel

2010 február 25 - csütörtök
A Ganz-székhelyiskola könyvtárában február 24-én újabb kávézós – teázós délutánra várták a diákokat. Ezúttal a krimi volt a téma. A bűnügyi regény, mint irodalmi műfaj már felkerült az érettségi tételek közé is, így nem csak izgalmas szórakozást jelent a téma kedvelőinek, hanem akár esélyt is a sikeres vizsgához.

Természetesen nem hiányozhattak a délutánról olyan nevek, mint Sherlock Holmes, Conan Doyle négy regényének és 56 novellájának nyomozója, vagy Agatha Christie, akinek 66 detektívregénye és rekordideig játszott színpadi műve hozott hírnevet.

Elhangzottak a modern krimi jellemzői is. Vagyis az olvasó egyenlő eséllyel bír a nyomozóval, a tettes a legkevésbé gyanúsítható személy, egy nyomozó szerepel, természetfeletti dolgok kizárva, hangsúlytalan szerelmi vonal, de magánjellegű indíték és nem lehet sablonos a megoldás. Arra is hallhattak példákat a diákok, hogy ezen elemek a klasszikus művekben hol és hogyan tűnnek fel. Aztán egy kis teázás mellett játékos teszt kitöltése növelte az izgalmakat.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: