keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elfogadták a költségvetést

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elfogadták a költségvetést

2010 február 06 - szombat
Az ismert nehézségek ellenére olyan költségvetést állított össze a zalai megyeszékhely önkormányzata, amely vállalható, értékmentő, előremutató, a prioritások mentén oldja meg az idei év feladatait, és nem tartalmaz visszalépést – jellemezte a zalai megyeszékhely elfogadott büdzséjét dr. Gyimesi Endre polgármester. A mintegy három órás vita után, pedig úgy fogalmazott: egyetlen konstruktív módosító javaslat sem hangzott el, tehát jó költségvetést fogadott el a képviselőtestület.

Mit mutatnak a számok? A 2010. évi költségvetési bevételeket 18,9 milliárd forinttal, a kiadások összegét, pedig 20,7 milliárddal hagyta jóvá a városi közgyűlés. A büdzsé főösszege közel 21 milliárd, és mintegy 691 millió forint, működési hitelfelvétellel, és 260 milliós értékpapír-bevonással számol. Az állami hozzájárulás az idei évben 600 millió forinttal kevesebb.

A polgármester a költségvetéssel kapcsolatban megjegyezte: Győr után a legjobb kondíciókkal Zalaegerszeg rendelkezik a megyei jogú városok közül, mivel 2009-ben sem kényszerült működési hitelfelvételre, és szeretnék az idei évben is „ledolgozni” a betervezett hitelfelvételt. Éppen ezért rendkívül takarékos gazdálkodásra lesz szükség 2010-ben is.

Az ellenzéki szocialista frakció nem támogatta a költségvetést, mert szerintük, az a város eladósodásához vezet, és a tervezett hiányt is soknak tartják. Úgy vélik, választási költségvetés készült.

* * *

A közgyűlés többek között döntött arról, hogy Zalaegerszeg részt vesz az „M9” Térségi Fejlesztési Tanács munkájában, támogatja a északi ipari parkban megépülő Inkubátorház működtetését, pályázat kiírásával értékesíti a Csipke üzletház második emeleti irodáit, és a Helikon utca egyik részterületét is.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: