keresés a weboldalon

Szép magyar beszéd

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szép magyar beszéd

2010 február 03 - szerda
„Igyekezned kell nemcsak arra, hogy a beszéd hibátlanul zengjen ajkaidról; hanem arra is, hogy kedves hajlékonysággal, gazdag változékonysággal, tisztán kinyomva, s szívre és lélekre erőben munkálva, okaidnak s érzelmeidnek akaratodtól függő tolmácsa lehessen.” (Kazinczy)

Ha nem is a fenti szavakkal, de lényegében ugyanerre intett Fábiánné Simon Klára a Ganz-Munkácsy iskola humán munkaközösségének vezetője, amikor is ismertette a zsűrizés szempontjait a Kazinczy Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulója kezdetekor.

Hagyományos a szakközépiskolában a nevezett, Péchy Blanka színésznő kezdeményezésére 1960-ban útjára indított versenyen való részvétel. Az idén 13 nevező adta elő a pedagógusokból álló zsűri előtt a szabadon választott és a kötelező (Z. Szabó László: A múltat idéző szépíró) szöveget.

Végül az első három helyen sorban Reseterics Krisztián (továbbjutott a megyei fordulóra), Domján Barbara és Szkok Valentina végzett. De a többi, 9-12. évfolyamos résztvevő is megérdemli nevének említését. Babati Bence, Gotthárd Ramóna, Kosztyú Kamilla, Lukács Kornélia, Petánovics Nikolett, Péter Patrik, Szabó Nikolett, Veszelszki Nikolett, Vizi Gréta és Lebics László is büszke lehet teljesítményére.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: