keresés a weboldalon

A bravúr elmaradt

Zalaegerszeg címer
Hírek

A bravúr elmaradt

2010 február 01 - hétfő
ZTE NKK – Seat Lami Véd Győr 79-88 ( 19-26, 17-22, 24-21, 19-19) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Farkas, Söjtöri. ZTE: Bukovszki (10/6), Rasheed (17/9), Szélesy (23), Ambrus (3), Crasnoscioc (11). Csere: Szalay (4), Czukor (8/3), Szász (3/3), Hersics. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Győr: Englert (13/6), Fűrész (9), Vida (15/15), Radunovics (15), Imbergerová (11/3). Csere: Borovickova (2), Djelmis (8), Keller (6), Horváth Zs. (9), Vezetőedző: Tapodi Péter.

Bukovszki révén a hazaiak szereztek vezetést, és mintegy 5 percen át fej-fej mellett haladt a két csapat. A negyed hajrájában a támadásban, védekezésben sokat hibázó ZTE-től ellépett a vendégcsapat. A folytatásban is a győriek akarata érvényesült. Az egerszegi oldalon rengeteg személyi hibát fújtak a játékvezetők, így sokat kellet cserélnie Gáll Tamásnak.

Érdekes módon mégis a győrieknek nem tetszett a játékvezetés, Tapodi Péter technikait kapott, a vendégek egyik vezetőjét pedig kiküldték a csarnokból a bírók. A győriek a 3. negyed közepén 41-58-ra is vezettek, Úgy nézett ki, eldőlt a mérkőzés, a ZTE azonban nem adta fel, többször 6 pontra felzárkózott, de fordítania nem sikerült. A bravúr tehát elmaradt, amiért nemcsak a ZTE okolható, mivel a hazai oldalon 3 játékost is kipontoztak a bírók, a vendégeknél egyet sem.

Vélemények: Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: – Kár a mérkőzésért. Sajnos fogatlan oroszlánként küzdöttünk, nem sikerült átlépni saját árnyékunkat. A játékvezetői felfogás sem nekünk kedvezett.

Ambrus Szandra, a ZTE játékosa: – A játékvezetők eléggé belenyúltak a mérkőzésbe. Igaz sok hibával játszottunk, de a Győr sem villogott. Nyerhettük volna.

(Zala-Lap, B. I., B. M.)

Tartalom megosztása: