keresés a weboldalon

Kerékpárút-építés: aláírták a szerződést

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpárút-építés: aláírták a szerződést

2010 január 22 - péntek
Folytatódik Zalaegerszegen a belvárosi kerékpárút építése, a Petőfi és Hunyadi utca közötti szakaszon, erről írtak alá megállapodást a városházán. A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán az önkormányzat 30 millió forintos támogatást nyert. A közel 400 méter hosszú szakasz teljes költségvetése mintegy 37 millió forint, ez magában foglalja a zöldterület fejlesztését is.

Dr. Gyimesi Endre polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat az elmúlt évtizedben komoly figyelmet és lehetőségei szerint komoly anyagi forrásokat fordított a kerékpárutak fejlesztésére. Elkészült az Alsóerdőt a városközponttal összekötő hálózat több eleme, a déli ipari övezet is elérhető kerékpárúton, és nem utolsósorban a Kossuth utca felújításakor is kialakításra került a kerékpársáv.

A polgármester szerint a kerékpáros közlekedés az egészséges életmód szempontjából is fontos, különösen a belvárosban mérsékelni kell a gépjármű közlekedés következtében kialakuló környezeti szennyezést, és növelni a zöldfelületeket.

Horváth Jácint, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője kiemelte, Zalaegerszeg már a második kerékpárút fejlesztésére kiírt pályázatot nyeri el, de ezen kívül számos pályázat nyertesen volt az elmúlt években a zalai megyeszékhely. Mint fogalmazott, reméli a közeljövőben is több támogatási szerződés aláírására, kerül sor.

Gyutai Csaba fontosnak tartja, hogy a kerékpárút fejlesztéssel a város legfrekventáltabb pontjai, a legnagyobb bevásárlóközpontok, egyéb kereskedelmi egységek elérhetők kerékpárral. Ezt a célt tűzték ki 2006-ban, amikor az önkormányzat kiemelten kezdett foglalkozni a kerékpárutak építésével.

A támogatási szerződést dr. Gyimesi Endre, Horváth Jácint és dr. Kovács Gábor jegyző látta el kézjegyével.

(Zala-Lap, V. Zs., Z. A.)

Tartalom megosztása: