keresés a weboldalon

A 2009. év legjobb kosárlabdázói

Zalaegerszeg címer
Hírek

A 2009. év legjobb kosárlabdázói

2010 január 21 - csütörtök
A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség megválasztotta 2009 legjobb játékosait és edzőit.
A díjátadó ünnepségen dr. Villányi Antal, a megyei szövetség elnöke értékelte az elmúlt évet, hangsúlyozva, hogy sajnos a sportág bázisa népszerűsége ellenére is folyamatosan csökken. Az iskolákban alig kosárlabdáznak, s amatőrök bázisa is egyre szűkül, s csak a városi szövetségekkel karöltve sikerült beindítani a megyei férfi bajnokságot. A folyamat megállítására tervezik az iskolai bajnokság megszervezését.

A szövetség elnöke felidézte az elmúlt közel két évtized díjazottjait és örömét fejezte ki, hogy többeket közülük itt lát az ünnepségen. Ezt követően került sor a legjobbaknak a díjak átadására. Az utánpótláskorú lányoknál Fuisz Viktória, a Kanizsai Vadmacskák korosztályos válogatottja, a felnőtt nőknél pedig Szélesy Judit, a ZTE NKK kosárlabdázója lett a legjobb.

Az utánpótláskorú fiúknál visszatérő vendég volt Bödör Bencze, a Zalakerámia ZTE játékosa, a felnőtt férfiaknál pedig Kámán Tamás, az egerszegiek válogatott bedobója. Az edzők díját megosztva Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője és Patonay Imre, a klub szakmai tanácsadó kapta. A díjátadó ünnepségen dr. Gyimesi Endre polgármester mondott pohárköszöntőt, s jelent volt Kiss Ferenc országgyűlési képviselő is.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: