keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ösztöndíjat nyert a zalaegerszegi mérnökhallgató

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ösztöndíjat nyert a zalaegerszegi mérnökhallgató

2010 január 19 - kedd
Kocsis Árpád mechatronikai mérnökhallgató (BME-GÉK zalaegerszegi kihelyezett tagozat) pályamunkája nyerte el a Pannon Fejlesztési Alapítvány ösztöndíját.

A Pannon Fejlesztési Alapítvány magánkezdeményezésre 2005-ben jött létre. Célja a nyugat-dunántúli ipari térség – ezen belül is hangsúlyosan Zala megye – gazdaságának fejlesztése, az itt működő elsősorban gépipari vállalkozások közötti hálózatos együttműködés kialakítása, a kutatás-fejlesztési tevékenység fejlesztése, információ és tudás csere megszervezése.

Az alapítvány tevékenysége hívta életre a térségben a klaszterek között legeredményesebben működő Pannon Mechatronikai Klasztert (Panel), a gépipari-mechanikai szektorban működő vállalkozások együttműködését. A klaszter és a mögötte működő alapítvány egyik legfőbb kezdeti célkitűzése volt a műszaki felsőoktatás segítése, a legtehetségesebb hallgatók felkutatása és támogatása.

Ennek érdekében a tavalyi év végén pályázatot hirdetett öntészeti eljárások bemutatása és kis méretű, precíziós fogaskerekek automatizált gyártása témakörökben.

A beérkezett pályamunkák közül Kocsis Árpád mechatronikai mérnökhallgató (BME-GÉK zalaegerszegi kihelyezett tagozat) munkáját ítélték legjobbnak, aki könnyűfém öntészeti eljárások és technológiák témában írt pályamunkát. Kocsis Árpád munkájával az alapítvány ösztöndíját nyerte el.

A Pannon Fejlesztési Alapítvány és a Pannon Mechatronikai Klaszter az idei évben is tervezi hasonló ösztöndíj meghirdetését tehetséges fiatalok támogatása érdekében.

Tartalom megosztása: