keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Működési hitel nélkül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Működési hitel nélkül

2009 december 21 - hétfő
A „Zalaegerszeg Innovációs Díja” elismerést az idei évben a Zalaco Zrt. kapja, a „Kultúra Mecénása Díjat” pedig Petánovics Károly kávéház-tulajdonos – közölte a közgyűlést követő sajtótájékoztatón a zárt ülésen meghozott döntést dr. Gyimesi Endre polgármester.

A képviselő-testületi ülésen több mint hetven napirendet tárgyaltak a képviselők, ezek közül a polgármester kiemelte a 2009. évi költségvetési rendelet negyedik negyedévi módosítását.

Mint fogalmazott, az elmúlt évekhez hasonlósan az idén sem kerül sor működési hitel felvételére. Eredetileg mintegy 700 millió forint, működési hitelfelvétellel tervezték az idei évi költségvetést, de a takarékos, szigorú gazdálkodásnak köszönhetően a még fennmaradó 300 milliót sem kell igénybe venniük. Hozzátette: a fejlesztési hitelállománya sem nőtt a városnak. Így várhatóan a 2009-es évet közel 25 milliárdos költségvetési főösszeggel zárja a város.

Gyutai Csaba alpolgármester pályázatok benyújtásáról számolt be, így az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére (kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap, járóbeteg szakellátás korszerűsítése) valamint óvodák fejlesztésére (Kis utcai, Csillag közi) és a „Zöld Beruházási Rendszer” Klímabarát Otthon Panel Alapprogram felhívásaira nyújtott be pályázatot az önkormányzat.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: