keresés a weboldalon

Megújult az Ola utca

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult az Ola utca

2009 december 10 - csütörtök
Az Ola utca lakóinak régi álma vált valóra azáltal, hogy a zöldfelület rehabilitációja is befejeződött az utcában – tájékoztatta lapunkat Balaicz Zoltán, a térség önkormányzati képviselője. Az utca 2008/2009-ig a 76-os számú főút legrosszabb állapotban lévő része volt. A felújításra vonatkozó tervek már 2002-ben elkészültek, de már akkor tudható volt, hogy az érintett szakaszon a közművek is felújításra szorulnak.

Szerencsére, az önkormányzat által vezetett konzorcium nyerte el az Európai Unió Kohéziós Alapja keretében megvalósuló pályázatot, melynek keretében kicserélték és felújították a szennyvízcsatornát. A beruházás értéke 62 millió forint volt, és első körben egy mentesítő szennyvízvezeték került lefektetésre.

Emellett 9,4 millió forintos ráfordítással sor került a házi ivóvízcsatornák bekötésére az új ivóvízvezetékre, valamint a gázvezetékek felújítására anódos védelem kiépítésével. Ezeket a munkákat követte a csapadékvíz-csatorna rekonstrukciója. Miután a 2008-as év végén a közművek felújítása befejeződött, a Magyar Közút Kht., illetve az általa megbízott Magyar Aszfalt Kft. hozzálátott az Ola utca úttestének felújításához.

Sor került az Ola utca teljes szakaszán a régi aszfalt felmarására, a burkolat megerősítésére, a teljes pályaszélességű újraaszfaltozásra és a szegélyezésre is – sorolta a munkálatokat Balaicz Zoltán. Az Ola utcai nagy parkolóban a gyeprácsok helyenként megsüllyedtek, illetve a parkoló és az út csatlakozásának magassági különbsége miatt a parkoló víztelenítésével gondok adódtak. Ezek kijavítása 1,7 millió forintos ráfordítással ugyancsak megtörtént.

A felújítási munkálatok 2009-ben fejeződtek be, hiszen a nyár folyamán teljesen új aszfaltburkolatot kapott a templom és a lámpabolt között az Ola utcai járda, majd sor került a zöldfelület rehabilitációjára is, melynek során a VG Kft. munkatársai felújították a gyepfelületet, elültettek 5 lombos fát, 5 örökzöldet, 150 cserjét, 35 évelőt és 100 méter hosszan sövényt is telepítettek.

Az Ola utcát érintő teljes beruházás (közművek felújítása, úttest és járda aszfaltozása, zöldfelület) közel 100 millió forintos ráfordítást jelentett, melyért köszönet illeti az önkormányzatot, a konzorciumban részt vevő cégeket és a Magyar Közút Kht.-t is! Persze tennivaló akad bőven, hiszen 2010-ben az Ola utcai járdák felújítását szeretnénk folytatni, elsősorban a lámpabolttól nyugatra, valamint az északi szakaszon. Emellett a házak mögötti játszóteret és sportpályát is szeretnénk felújítani – jelezte a jövőre vonatkozó terveket a képviselő.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: