keresés a weboldalon

Interaktív délután a Teleki kollégiumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Interaktív délután a Teleki kollégiumban

2009 december 08 - kedd
Formabontóvá vált a hagyományos Mikulás napi ünnepség a zalaegerszegi Teleki kollégiumban. Az ilyenkor szokásos vetélkedő és csoki mellé az idén művészi és gasztronómiai ajándékok is társultak az intézmény új igazgatója, Sümegi László ötlete nyomán.

Lukács Sándor zeneszerző rövid gitárestje teremtette meg az alaphangulatot, a dalok között az egészen könnyedtől a komolyabb gondolatokat ébresztőkig váltakoztak a melódiák, melyek valószínűleg kedvcsinálók, voltak egy hosszabb koncerthez is.

Majd a program a kollégium konyhájában folytatódott, ahol Pálfy László, a Palatinus Étterem tulajdonosa, szakács szakmája révén mutatta be hogyan készül az igazán finom hortobágyi palacsinta és a gesztenyepüré, illetve az alapanyagok adta praktikusság okán a gesztenyés palacsinta. Az A épület aulájában pedig egészen új dolog készült.

Nemes László festőművész és néhány kollégista festésbe kezdett, Kelemen Hajnalka 13. évfolyamos diák vázlata alapján. A művészi tanácsokra kissé kiegészített kép, nem készült el a nap végére, folyamatos munka eredménye lesz a festmény, mely az intézet falát díszíti majd. A program végén aztán a szokásos Mikulás-vetélkedőre került sor, amelybe a diákok mellett a nevelők is beneveztek egy csapattal.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: