keresés a weboldalon

Tabellaszomszédok csatája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tabellaszomszédok csatája

2009 december 06 - vasárnap
ZTE NKK – BSE 70-68 (21-19, 13-16, 16-15, 20-18) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Kapitány, Gelencsér. ZTE: Bukovszki (7/3), Szélesy (15/9), Rasheed (6), Hersics (9/9), Crasnoscioc (20/3). Csere: Ambrus (11/3), Szalay (11/2). Vezetőedző: Gáll Tamás.

BSE: Kocsis (14), Simon (11/3), Szlimák (23/3) Zsovár (12/3), Varda (6). Csere: Szabó F., Tiba, Gadnai (2), Hegedüs. Vezetőedző Farkas Sándor. Gyorsan ellépett ellenfelétől a ZTE (2. p.: 5-0).

A vendégek azonban gyorsan rendezték a sorokat és felzárkóztak. Mindkét oldalon sok volt a technikai hiba. Hol a fővárosiak, hol a hazaiak vezettek pár ponttal. A folytatásban sem nagyon változott a játék képe. Feltűnően sok volt a pontatlan dobás. A harmadik negyed elején több mint két percen át „kosárcsend „volt.

A 28. percben a hazaiak első számú irányítója Bukovszki kipontozódott, Szélesy kezébe került a karmesteri pálca. A hazaiak ezután többször jól játszották meg a centerposzton légiósukat és ez döntőnek bizonyult. Az utolsó percben Ambrus kétpontosával az egerszegiek vezettek, a másik oldalon viszont egy 3 pontos kísérlet leperdült a gyűrűről, így ZTE NKK nyerte a tabellaszomszédok csatáját.

Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője: – Azt kaptuk, amire számítottunk. Gratulálok a lányoknak. A szó szoros értelmében kiizzadták a győzelmet.

Farkas Sándor, a BSE vezetőedzője: – Az adott helyzetben a ZTE jobban akarta a győzelmet, mi sok hibával játszottunk.

Ambrus Szandra, a ZTE játékosa: – Végig jól küzdöttünk, így megérdemeltük a győzelmet.

(Zala-Lap, B. I., Z. A.)

Tartalom megosztása: