keresés a weboldalon

Tűzpróbát tartottak a rendőrségen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tűzpróbát tartottak a rendőrségen

2009 november 26 - csütörtök
Zalaegerszeg hivatásos önkormányzati tűzoltósága és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közötti együttműködési megállapodás keretében november 24-én délelőtt a felek közösen nézték át a Zala MRFK épületének olthatóságát (megközelíthetőség, felsőbb szintek elérhetősége) és az eredményes tűzoltás feltételeinek (tűzcsapok, áramtalanítási helyek) meglétét.

Tűz esetén az épületben tartózkodó személyek mentése a kiemelt feladatok közé tartozik. Ezért ellenőrizték a tűzoltóság nemrégiben átadott új mentőkosaras járművének legcélszerűbb elhelyezési pontjait, valamint gyakorolták a különböző magasságokból, illetve a nyolcemeletes épület tetejéről történő mentést.

A gyakorlatot a tűzoltóság részéről vezető Kristó Gábor tü. őrnagy, tűzmegelőzési osztályvezető és Gömbös Norbert tü. hadnagy, szolgálatparancsnok-helyettes valamint a Zala MRFK munkabiztonsági felügyelője, Illés Imre és kollégáik megállapították, hogy a mentés és a tűzoltás feltételei biztosítottak. Külön kiemelték, hogy az autók mind az épület előtt, mind a hátsó udvaron a kijelölt parkolóhelyeken szabályosan várakoztak, ezért nem akadályozták a tűzoltóautók felvonulását. Ugyanígy fontos a mentőkosaras jármű felállítási helyeinek szabadon hagyása is, ami szintén biztosított volt.

(Zala-Lap, P. P.)

Tartalom megosztása: