keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyújtsd karod! – hogy legyen elegendő vér!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyújtsd karod! – hogy legyen elegendő vér!

2009 november 26 - csütörtök
Még soha ilyen kevesen nem adtak vért, mint az erre a hétre meghirdetett véradóhéten a megyeszékhelyi véradóállomáson. A napi 35-40 tervezett fő helyett hétfőn mindössze 13-an, kedden pedig 19-en jöttek vért adni. Szerdán a délelőtti órák az érdektelenség miatt még kritikusabbaknak tűntek, szerencsére délutánra beindult a forgalom, így 25 véradással zárhatták a napot. A Vöröskereszt megyei és városi szervezete – bízva az emberek segítőkészségében – meghosszabbította a nyitva tartást: ma csütörtökön 17 óráig, pénteken 14 óráig fogadják a donorokat a zalaegerszegi véradóállomáson (Zárda út 4.).

A november 23-tól november 27-ig meghirdetett véradóhétre a korábbi évekhez hasonlóan közel kétszáz fő jelentkezésével számoltak. Ha ma és pénteken – e felhívást is olvasva – az előző napokhoz képest többen jönnek vért adni, akkor teljesíteni tudják az elvárást.

Dr. Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt megyei igazgatója elmondta, az őszi véradóhetet mindig az év végi felkészülés érdekében tartják, mivel az ünnepek alatt és a két ünnep között nehezebb elérni a véradókat.

Az ünnepek alatt sajnos több a közúti baleset, ezért is rendkívül fontos, hogy legyen elegendő készlet a vérraktárakban erre az időszakra. Egy-egy ilyen véradóhét alkalmával – elegendő donor esetében – annyi egység vért tudnak levenni, mint a megye egyheti vérszükséglete, hangsúlyozta.

A Zala megyei vöröskereszt tisztelettel kér minden önzetlen embert, hogy jöjjön vért adni. A vérkészlet szinten tartása mindig nehéz feladat! Most Ön is megmenthet három életet, ha segít!

Véradóhétre Nagykanizsán is várják az önkénteseket – december 14-től 18-ig; helyszíne a városi vöröskereszt Sugár út 8. szám alatti épülete, ahol keddenként is lehet vért adni.

(Zala-Lap, A. L.)

Tartalom megosztása: