A vendég az igazi bíráló
A verseny további eredményei: a Mylord Kávé- és Teaház nyerte Az év kávéháza 2009 kitüntető címet. A Tó-Ka étterem „Disznótoros, ahogy én képzelem” elnevezésű főétele kapta az Az év ételspecialitása 2009 címet. Az étterem főszakácsát, Sümegi István mesterszakácsot jutalmazták Az év szakácsa 2009 címmel. Az év pincére 2009 kitüntető cím tulajdonosának Bencsik Tamást, a Kiskondás étterem pincérét választották. Öt üzlet teljesítményét oklevéllel ismerték el.
A városban egyedülálló új vendéglátásmód kialakításáért, a mindig friss alapanyagokból elkészített, különleges gasztronómiai élményt nyújtó ételek elkészítéséért kapott különdíjat a Piac Bistro – értékelt Bán Lajos mesterszakács, az alsópáhoki Kolping Hotel konyhafőnöke, majd átadta az elismerést Pál János üzletvezetőnek.
Nem a hibák, hanem a pozitívumok keresése határozta meg bírálati szempontjaikat. Leginkább azt vették szemügyre, hogy a sokféle vendég sokféle igényét hogyan teljesítik az egyes vendéglátóegységek – mondta el Lékainé Vinkler Mária, a megyeszékhelyi Báthory iskola tanára, a zsűri egyik tagja. – Összességében elégedettek a tapasztalatokkal, azonban nem ők, hanem a vendégek az igazi bírálói az éttermeknek, kávéházaknak.
(Zala-Lap, A. L., Z. A.)
Tartalom megosztása: