keresés a weboldalon

Kovács Károly napok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kovács Károly napok

2009 november 12 - csütörtök
Évtizedes hagyománya van a város egyetlen fiúkollégiumában annak, hogy november közepén a névadóra, a város első polgármesterére emlékeznek kétnapos rendezvény keretében. Az idén november 10-11-én ünnepeltek a kollégisták.

A megnyitó alkalmával, rövid műsorral tisztelegtek Kovács Károly előtt, majd a diákönkormányzat képviselői megkoszorúzták az őt ábrázoló domborművet. Ezután egy kis asztalitenisz bajnoksággal vette kezdetét a sportvetélkedők sora, melyek közül nem meglepő módon, a futball örvendett a legnagyobb népszerűségnek.

Akik inkább szellemi elfoglaltságra vágytak, kipróbálhatták mennyire ügyesek sudokuban, illetve beülhettek egy kis mozizásra. Komolyabb hang jellemezte a bűnmegelőzési előadást, mellyel elsősorban a legveszélyeztetettebb, azaz a kilencedikes korosztályt célozták meg.

A legnépszerűbb programnak a rendezvényzáró diszkó bizonyult, melyre meghívták a város leánykollégistáit is. A Kovács Károly napok jó apropót adtak egy megyei szintű kollégiumi fórum megtartásához, tájékoztatta lapunkat Sümegi Géza, a Kollégiumi Szövetség megyei elnöke.

Itt a keszthelyi és nagykanizsai kollégákkal való kapcsolatápolás mellett előadást hallgattak a középiskolák beiskolázási helyzetéről, illetve az új költségvetési törvény okozta várható változásokról. Farkas Zoltán tagintézmény-vezető elmondta, 323 lakóval, a megye legnagyobb fiúkollégiumaként működnek. Alapvető céljuk, a távoli zalai településeken élők számára a bentlakás és ezzel a tanulási feltételek biztosítása.

A diákok nagy része középiskolás, illetve a futballakadémia néhány általános iskolás korú diákja is helyet kapott náluk, 6, illetve 4 ágyas szobákban. A több mint negyven éves épület bár jelentős felújításra szorulna, az eszközkészletük, bútorzatuk jónak mondható. A minél pezsgőbb életet pedig a különböző szakkörök segítik.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: