keresés a weboldalon

Képviselői bejáráson

Zalaegerszeg címer
Hírek

Képviselői bejáráson

2009 október 26 - hétfő
A belvárosi és az olai településrész két önkormányzati képviselője Balaicz Zoltán és ifj. Sándor Dénes György bejárták választókerületeikben a volt vasúti nyomvonal helyét. Mint a helyszínen elmondták, a környéken lakók örömmel üdvözölték, hogy végre megvalósult a vasúti pálya északabbra történő áthelyezése. A nyomvonal egy részét érinti a több milliárd forintos fejlesztést jelentő belvárosi rehabilitációs program, hiszen a projekt első ütemében belső elkerülő út épül a volt vasúti vonalon a Vágóhíd utcától a Jákum utcáig.

A képviselők által végigjárt nyomvonal mellett lévő utcákból (Nefelejcs, Szilágyi Erzsébet, Kertész, Kabók Lajos, Falumúzeum, Béke, Perlaki, Malom, Muskátli, Mura és Rózsa utcák) több lakos is megszólította őket, és érdeklődtek a folytatásról, a második ütemről.

Arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy két alternatíva is van. Az első variáció szerint az elkerülő út a Vágóhíd utcától folytatódik a Kiskondásig, bár a nyomvonallal lehet gond, hiszen két helyen is nagyon beszűkül. A második variáció szerint az elkerülő út a Kiskondásig autóútként nem folytatódna, maximum kerékpár- és gyalogútként, és a Vágóhíd utcától rácsatlakozna a Gasparich útra, kialakítva ezáltal egy belső körgyűrűt.

A lakók a most készülő Vágóhíd-Jákum utca közötti belső elkerülő út megépítésével egyetértettek, és támogatásukról biztosították a képviselőket, ugyanakkor a folytatás tekintetében kifejezték, hogy inkább a második variációt támogatnák, hiszen így az áthelyezett vasútvonal után nem érintené őket újabb zajhatás az autók miatt, megvalósulna egy belső körgyűrű, kiépülne egy nagyon hiányzó kerékpár- és gyalogút, és ingatlanjaikat sem érné hátrány.

A két önkormányzati képviselő egyetértett a felvetéssel, támogatásukról biztosították az érintetteket és megígérték, hogy véleményüket és érdekeiket képviselik majd a nyomvonal sorsát illetően.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: