keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Internetes helyfoglalás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Internetes helyfoglalás

2009 október 01 - csütörtök
A díjmentes internetezési lehetőség mellett október elsejétől ingyenes internetes ülőhely-előfoglalást is biztosít a Zala Volán. A példanélküli szolgáltatási kínálat egyelőre csak a Zalaegerszegről induló, valamint az oda érkező budapesti autóbuszjáratokat érinti. Kivétel a vasárnap 17 órakor és 19 órakor a megyeszékhelyről induló járatok, mert ezekre a hagyományos elővétel (beszállókártya) egyébként is kötelező.

Busa Csaba, a társaság személyközlekedési üzletágának vezetője elmondta, honlapjukról elérhető térítésmentes és kötelezettség nélküli, ugyanakkor regisztrációhoz kötött számítógépes előfoglalási rendszerrel az utasok kényelmi érzetét kívánják növelni a legkövethetőbb módon.

Más internetes előfoglalásokkal szemben itt nem kell bankkártyával fizetni, az utazó ezt megteheti az elővételi pénztárban, vagy az utazás megkezdésekor a választott járatnál a számítógépéről kinyomtatott dokumentum átadásával. Az ülőhely-előfoglalással rendelkező utasok elsőbbséget élveznek a beszállításnál, ha legalább 20 perccel korábban megérkeznek a járat indulása előtt.

A kalózfoglalásokat természetesen szűrni tudják. A szoftver folyamatosan rögzíti a fel nem használt foglalásokat, figyelmeztetést küld, majd kizárja a felhasználót, tette hozzá Rózsa Tamás forgalomfejlesztési osztályvezető.

Az internetes ülőhelyfoglalás egyelőre csak a kiinduló állomásokon – Zalaegerszegen illetve Budapesten felszállóknak biztosított. A Zala Volán tervezi, hogy a későbbiekben a köztes megállókra valamint más távolsági járataira is kiterjeszti a rendszert.

A díjmentes internet-hozzáférés egyelőre két – e célból címkével jelzett – buszjárat-páron lehetséges. Az egyik a Lentiből 5 óra 10 perckor induló budapesti járat, mely visszafelé 14 órakor indul. A másik 5 óra 20 perckor indul Zalaegerszegről, és 12 óra 15 perckor jön vissza Budapestről.

Az ingyenes internetezési lehetőséget a folytatásban elsőként a Nagykanizsa-Budapest között közlekedő autóbuszaikon biztosítják, majd az utasok igénye szerint más távolsági járataikon.

(Zala-Lap, A. L.)

Tartalom megosztása: