keresés a weboldalon

A fogadás gyors döntetlennel zárult

Zalaegerszeg címer
Hírek

A fogadás gyors döntetlennel zárult

2009 július 23 - csütörtök
A hazai és a világversenyeken jól szerepelt fiatal sakkozókat fogadott az egerszegi városházán dr. Gyimesi Endre polgármester és Horváth László, a sportbizottság elnöke.

Papp Petra, Rapport Richárd, Bubits Bence, Juhász Kristóf valamennyien a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp sakkozói. Közös bennük, hogy mindegyikük korosztálya legjobbjai közé tartoznak. Papp Petra, az országos utánpótlás korú rapid sakk bajnokságon csapatban és egyéniben első lett. Megnyerte korosztálya hagyományos egyéni bajnokságát.

A rapidsakk Eb-n ezüstérmet szerzett egyéniben. A kieséses rendszerű versenyben, ahol minden korosztály együtt versenyzett, az első helyen végzett. Rapport Richárd az országos rapid csapat és egyéni ob-n az első helyen végzett. Bubits Bence tagja volt a bajnoki címet nyert csutis csapatnak és a hagyományos versenyben egyéniben 5. lett.

Juhász Kristóf szintén tagja volt a rapidban bajnok egerszegi csapatnak, egyéniben 5. lett. A hagyományos egyéni versenyt korosztályában megnyerte. A fogadáson nem lehetett jelen Papp Petra és Juhász Kristóf, mivel a magyar csapatban a törökországi VB-n szerepelnek.

A polgármester gratulált a fiataloknak az eredményekhez. Mint, mondta, reméli,hogy az idén 100 éve született Csuti Antalra a klub versenyzői, vezetői méltóképpen emlékeznek. Kiemelte a zalai klubnál folyó példás szakmai munkát. Hangsúlyozta, hogy a mai nehéz gazdasági helyzetben csak azok a klubok maradnak talpon, akik saját utánpótlásukra támaszkodnak.

Horváth László, a helyi erőkre való támaszkodás fontossága mellett a szülők áldozatvállalását is fontosnak tartotta. Horváth Tamás, a Csuti szakmai igazgatója köszönte meg az elismerő szavakat. Ígéretet tett, hogy ápolni fogják a tehetségeket, hogy eredményes lehessen sportpályafutásuk. A klub a jövőben is támaszkodik a helyi nevelésre az OB során is.

Ezután átadta a Magyar Sakk Szövetség tárgyjutalmát dr. Gyimesi Endrének, akit az országos testület a sakksportban végzett tevékenyégéért tüntetett ki. A fogadás egy dr. Gyimesi Endre és Rapport Richárd közötti villámpartival zárult. A Csuti tehetsége a táblának hátat fordítva játszott a polgármesterrel (képünkön). A parti gyors döntetlennel zárult.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: