keresés a weboldalon

Jubileum és megújult játszóudvar

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum és megújult játszóudvar

2009 június 08 - hétfő
Fennállásának 40. évfordulóját és a megújult játszóudvar avatását ünnepelték az Űrhajós utcai Bölcsődében. Az ünnepségen sort kerítettek a ma már nyugdíjas dolgozók köszöntésére is.

Miközben a kicsik örömmel vették birtokba a csúszdás mini hajókat, az új homokozókat és sátormászókákat, Pohánka Ivánné bölcsőde vezető felidézte az elmúlt 40 év történetét, az egykori népművészeti boltban vásárolt egyen váltóruhától a mai játszóházi és szülősegítő szolgáltatatásig.

Kitért a folyamatos fejlesztések mellet az 1995-ben felmerült bezárás veszélyére, melynek elkerülésében sokat segített az 1996-ban létrehozott alapítványon keresztül érkező anyagi támogatás. Az elmúlt évben történt nagyobb volumenű felújítások után, az idén az udvari játszóeszközök, és a nyár folyamán a szociális blokk újul meg 1,5 milliós költséggel.

Ünnepi beszéde után dr. Gyimesi Endre polgármester avatta fel a megújult udvart, köszönetet mondva a jelenlegi és egykori dolgozóknak, illetve a felújítás létrejöttében érintetteknek. Valamint a lelkiismeretes gondozói munka elismeréséért oklevelet adott át a bölcsőde kollektívájának.

A nyugdíjas dolgozóknak a gyerekek nyújtották át az ez alkalomra készült emlékkönyvet. Az épületben fotókiállítás, kisfilm bemutató és nosztalgia szoba mutatta be az elmúlt 4 évtized emlékezetes momentumait.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: