keresés a weboldalon

Kötélugró Diákolimpia Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kötélugró Diákolimpia Zalaegerszegen

2009 április 23 - csütörtök
Az Országos Kötélugró Diákolimpia döntőjére került sor a közelmúltban a Landorhegyi és Pais Sportiskolában. Egyéni és formációs számokban, hat korcsoportban mérkőzött meg egymással 200 diák, akik 13 megye 24 városát képviselték.

Zalából Zalaegerszegről és Nagykanizsáról érkeztek versenyzők. Ez utóbbiak több korcsoportban, egyéniben és csoportban is ötször állhattak a dobogó tetejére, ezzel a döntő legeredményesebb csapatai közé kerültek. Egységes piros-fehér -zöld ruhájuk is kiemelte a kanizsaiakat a mezőnyből.

A zalaegerszegiek közül egyéniben Hencsei Dóra érdemelt ki különdíjat, a formációs csoportok a 6. és 7 helyen végeztek az I. és a IV. korcsoportban. A zsűri tagjait a résztvevő csapatok delegálták. Ők a gyorsasságot, a gyakorlatok nehézségi szintjét, a kreativitást és a hibákat pontozták a szabadon választott és a futásos versenyszámok alkalmával.

A verseny visszhangja nagyon pozitív volt, elégedettek voltak a résztvevők a rendezéssel és a háttérmunkával. Mindezért elismerés illeti a Landorhegyi-iskola munkatársait, akik Hajas Judit tanítónő vezetésével dolgoztak. A verseny főrendezője a Magyar Ugrókötelesek Szövetsége volt.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: