keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Állásbörze megváltozott munkaképességűeknek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állásbörze megváltozott munkaképességűeknek

2008 december 04 - csütörtök
Rehabilitációs állásbörzét és információs napot szervezett a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Zalaegerszegi Kirendeltsége. A rendezvényen 23 foglalkoztató kínált közel 100 álláslehetőséget megváltozott munkaképességűeknek. Kerestek egyebek mellett lakatosokat, hegesztőket, takarítókat, nyomdai munkásokat, adminisztrátorokat, kisegítőket, de üzletkötői, portás és vagyonőri állást is kínáltak a megjelenteknek.

– Kettős célt szolgált a rehabilitációs állásbörze és információs nap. A megváltozott munkaképességűek részére álláslehetőségeket kínáltunk, a munkáltatók pedig megismerkedhettek a munkaügyi szervezet által nyújtott támogatási lehetőségekkel – számolt be Rubi János, zalaegerszegi kirendeltségvezető.

– Jónak bizonyult az ötlet, nagyon sokan jöttek el a börzére. Nemcsak megváltozott munkaképességűek, ép, egészséges munkavállalók is bíztak abban, hogy találnak munkát maguknak. Zalaegerszegen 366 megváltozott munkaképességű álláskeresőt tartanak nyilván. Közülük 147 fő mindössze általános iskolai végzettséggel, 114 fő szakmunkásbizonyítvánnyal rendelkezik.

(Zala-Lap, F. M.)

Tartalom megosztása: