keresés a weboldalon

Az egerszegi úszósport 50 éve

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az egerszegi úszósport 50 éve

2008 október 19 - vasárnap
Félévszázados születésnapját ünnepelte az Apáczai ÁMK-ban a zalaegerszegi úszósport. Az intézményben mintegy százan ünnepelték a jeles napot. A sportággal kapcsolatban lévő egykori és mai edzők, versenyzők, támogatók elsőként egy kiállításon idézhették fel képek, újságcikkek, kupák, érmek kapcsán az elmúlt 50 évet. Miközben egy-egy jó pofa beszólás is elhangzott, hogy semmit sem változtál, csak lett egy kis pocakod, deres lett a hajad és így tovább.

Az ismerkedés és az emlékek felidézése után Horváth Csaba, az EuropTec Zalavíz ZÚK elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az egyesület szép múlttal rendelkezik, a jelen is biztató, s reméli ilyen lesz jövője is. Rigó Csaba önkormányzati képviselő a város nevében köszöntötte az úszókat.

Hangsúlyozta, jó érzés lehet ilyen kerek évfordulót ünnepelni. Az úszók remek kollektívát alkottak és alkotnak s a működéshez sokszor a szülők is önzetlen segítséget nyújtottak. Jó lenne, ha az 50 éves szülinaphoz egy 50 méteres fedett medence is társulna, erre azonban még várni kell.

Dr. Gyimesi Endre polgármester a félévszázados szülinap kapcsán 50 ezer forintot ajánlott fel a polgármesteri keretből. Mintegy hatvanan vehettek át emléklapot az egykori és mai edzők, sportolók vezetők, szponzorok közül. Az egerszegi úszókkal együtt ünnepelt Kis Gergő, a pekingi olimpián a 6. helyen végzett ajkai úszó.

Aztán a technika segítségével is megelevenedett az elmúlt 50 év. Majd a klubnál hosszú időn át dolgozó két edző – Seregélyes István és Büki József – elevenítette fel az egyesülettel kapcsolatos emlékeit. Az ünnepség baráti beszélgetéssel zárult. (Zala-Lap Kft., B. I., Z. A.)

Tartalom megosztása: