keresés a weboldalon

Ünnepeltek Botfán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepeltek Botfán

2007 október 30 - kedd
Több mint 150 meghívót küldött szét Olasz Gyuláné 1997. július 19-ére Botfán azzal a szándékkal, hogy megalakítsák a nyugdíjasklubot. A meghívottak közül 84-en fogadták el az invitálást, 43-an pedig rögtön csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Ilonka néni saját bevallása szerint nemigen tudták még akkoriban, mi is a feladata egy nyugdíjasklubnak, mit kell csinálniuk? Kezdeményezéseik ennek ellenére sikert arattak, így folytatták, amit elkezdtek. Ma 42 tagot számlál az Őszirózsa Nyugdíjasklub. Kéthetente találkoznak, s ha netán elmarad egy próba, vagy összejövetel, valamennyiüknek hiányérzete van.

A 10 éves évforduló tiszteletére szervezett ünnepségen két unoka köszöntötte az időseket, majd a klubvezető igyekezett összefoglalni a tíz esztendő történéseit.
– Nagyon sikeresek voltak pótszilvesztereink, melyeket négy éven át szerveztünk. 2001-ben indítottuk útjára a tollfosztót, ami nélkül azóta sem telhet el év. Ugyancsak nagy hagyományai vannak már jelmezes farsangi felvonulásainknak, és a szálláskereső Szent Család történetének. Minden évben megünnepeljük a nőnapot, az idősek napját, de szerveztünk már disznóölést és rétessütőnapot is – sorolja Olasz Gyuláné. – Saját rendezvényeink mellett szívesen kapcsolódunk be mások programjaiba. Részt veszünk a szüreti felvonuláson, a városi farsangon. A prószafesztiválon 2005-ben első díjat szereztünk.

Nemcsak sütő-főző tudományukra, énekhangjukra is büszkék lehetnek az asszonyok. A nyugdíjasklub 2000 őszén alakult dalköre sikert sikerre halmozott az évek folyamán. 2003-ban ezüst, idén és tavaly pedig arany fokozatot szerzett a dalkör.

A botfai Őszirózsa Nyugdíjasklub életének első tíz évéből kiállítás nyílt a közösségi házban. Ez alapozta meg az emlékezést, és adott okot a vígasságra Botfán. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: