keresés a weboldalon

Kréta helyett

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kréta helyett

2007 február 16 - péntek
Egy rendkívüli nyelvtanóra keretében mutatták be az interaktív tábla működését az Eötvös József Székhelyiskolában, ahol már közel két éve használják a berendezést a tanórákon. A tábla beszerzésének lehetőségéről, illetve működéséről Gyurkó Gábor informatikatanárt kérdeztük, aki elmondta: 2004 áprilisában pályázati úton került be az iskola abba a 30 kiválasztottba, amelyek az úgynevezett innovatív iskolahálózatot alkotják.

A program célja a tanítás hatékonyságának, valamint a gyerekek órai aktivitásának növelése volt korszerű eszközök segítségével. Projektorral mód van a számítógép képernyőjének megjelenítésére a táblán, ahol egy vaktollal vezérelhető a rendszer.

A tanításban azért különösen hasznos, mert az anyag fontosabb részeit például ki lehet emelni. A bemutatóórát Babatiné Simon Marianna tanító tartotta, ahol az igék világával ismerkedhettek a harmadik osztályos gyerekek. A kivetítőn megjelent feladatokat a diákok egy-egy törléssel, aláhúzással oldották meg.

A pedagógus a két év tapasztalatai kapcsán hangsúlyozta: az órák élvezhetőbbé, színesebbé tehetők, képekkel, animációkkal és különleges hanghatásokkal mélyíthető el a tudásanyag. Ez a korosztály már a számítógép világában nőtt fel, így könnyen megtanulta a tábla használatát. A tananyagot pedig, megfigyelésem szerint, gyorsabban elsajátítják. Az eszköz értéke 200 ezer forint. Az interaktív tábla előnye még, hogy pedagógust és diákot egyaránt megkímél a kellemetlen krétaportól. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: