keresés a weboldalon

Ügyfélbarát posta készül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ügyfélbarát posta készül

2011 február 02 - szerda
Napról-napra szebb képét mutatja a zalaegerszegi nagyposta. Lekerült az állványzat az épület elől, az ablakokon bekukucskálva pedig az is jól látható, hogy a vége felé közeledik a belső tér kialakítása. A Kossuth utcai épület átépítése tavaly szeptemberben kezdődött. Nemes Margit postavezetőtől megtudtuk, napokon belül befejeződik a kivitelezés, az ügyfeleket február 28-ától fogadják a régi-új helyen.

– Ha minden jól megy, február 10-én megtörténik a műszaki átadás. Ezt követi majd a biztonsági és informatikai rendszerek telepítése. A visszaköltözést február utolsó hétvégjére időzítjük, ami annyit jelent, hogy február 28-án hétfőn már a régi, ám időközben alaposan megújult helyen fogadjuk az ügyfeleket – tájékoztatott a menetrendről Nemes Margit, a zalaegerszegi I-es számú posta vezetője.

A leglényegesebb változás, amellyel szembesülnek a járókelők, hogy átkerült a főbejárat a Kossuth Lajos utcára. Megoldotta a kivitelező a kerekesszékkel érkezők gondjait is. Egy lift segítségével juthatnak be a postára a mozgásukban korlátozottak. További fontos változás, hogy a Berzsenyi utcáról a főépületbe került a hivatali kézbesítő, vagyis az a részleg, ahol ajánlott leveleiket vehetik át az ügyfelek. A belső tér nyitottabb, barátságosabb, mint korábban volt. Az arculat is teljesen más, mindenütt a posta színei dominálnak. A sorban állások elkerülése érdekében ügyfélhívós rendszer működik majd a nagypostán, a nyári meleg ellen pedig légkondicionáló berendezést szereltek valamennyi helyiségbe.

Bár a végleges számok még nem ismertek, a tervekben 348 millió forintos beruházási költség szerepelt, tudtuk meg a postavezetőtől. Magába foglalja ez az összeg a belső építészeti és infrastrukturális átalakítás mellett az épület külső rendbetételét, valamint a postaépület udvarának megszépítését is.
 
– frau – 

Tartalom megosztása: