Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Bővítették a parkolót az Újtemetőnél (Videó)

• Publikálva: 2014.08.12. 19:14

Harminchárom férőhellyel bővítették az Újtemető parkolóját. A beruházást a Deák Ferenc Új Városépítő Program keretében 13,2 millió forintos városi támogatásból valósították meg.


Bővítették a parkolót az Újtemetőnél

A településrészen élők részéről merült fel az igény a parkolók számának bővítésre. Az új várakozóhelyeknek köszönhetően összesen 61 parkolóhely várja a köztemetőbe érkezőket. Kettőt mozgáskorlátozottak számára alakítottak ki – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester, majd hozzátette:


A temető környékén Mindenszentek és Halottak napja idején különösen nagy a forgalom, de az új parkolóhelyek nem csak az ilyenkor jelentkező gondokat enyhítik. Dr. Tóth László, a térség önkormányzati képviselője elmondta, hogy a kaszaházi városrészben élők közlekedését is megkönnyíthetik, hiszen várhatóan így kevesebb autó fog az út szélén parkolni.


Az új parkolókat a Városgazdálkodási Kft. alakította ki. Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője a köztemetőt érintő további feladatokról beszélt.


A parkoló bővítésével párhuzamosan 9 új juharfát is ültettek, a temető védelme érdekében pedig mintegy 55 méter hosszban új kerítést építettek.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter