Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

December első hétvégéjén mézfesztivált rendeznek a sportcsarnokban (Videó)

• Publikálva: 2014.12.01. 12:13

A magyar mézek legjavával, szakmai előadásokkal, mézszépségversennyel és a hazai mézlovagrendek felvonulásával várja december 6-án és 7-én a közönséget a XI. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár. A rendezvényt ezúttal új helyszínen, a Városi Sportcsarnokban tartják.

December első hétvégéjén mézfesztivált rendeznek a sportcsarnokban
Magyarországon a teljes lakosság csupán 50 deka mézet fogyaszt évente, pedig a Kárpát-medencében világviszonylatban is kiváló minőségű méz készül. Ahogy Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, a XI. mézfesztivál arra is felhívja a figyelmet, hogy a hazai méhészeti kultúra a gazdaságnak is szerves része.


A mézfesztivált most a Városi Sportcsarnokban rendezik. Ennek oka, hogy a programsorozat kinőtte a korábbi helyszíneket. A rendezvény egyik kiemelkedő eseménye a mézlovagrendek felvonulása lesz, mondta Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere.


A két napos fesztivált a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete rendezi. Elnökük Czémán László elmondta, a szervezet a méz mellett a hazai, zalai termelők portékáit is igyekszik népszerűsíteni.


A rendezvény a család minden tagjának kínál programokat, hiszen a szakmai előadások mellett közel 40 kiállító, gasztronómiai bemutatók és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

K.K./T.S.