Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Rendbe hozzák a város elhanyagolt épületeit, területeit (Videó)

• Publikálva: 2015.04.27. 19:15

Rendbe hozza a város vezetése az elhanyagolt önkormányzati és magántulajdonban lévő épületeket, illetve területeket. Ezt a közeljövőben a tavaly decemberben módosított Köztisztaság és Településtisztaság Fenntartásáról szóló rendelet alapján végzik el.

Rendbe hozzák a város elhanyagolt épületeit, területeit

Az önkormányzatnak a zalaegerszegiek már korábban jelezték, hogy több olyan ingatlan, épületrész és üres telek van, melyek évek óta rontják a városképet. Ennek orvoslására az elmúlt időszakban nem volt megfelelő jogszabályi háttér – tájékoztatott Balaicz Zoltán, polgármester. Mint hozzátette, most több olyan munka kezdődik, melynek következtében megújul többek között az egykori Zóna étterem, a volt Color Ruházati Szövetkezet, a Balaton Szálló és a Ruhagyár épülete is.


Zalaegerszeg első köztisztasági rendeletét 2004-ben alkották. Ezt 2014 végén azért módosították, hogy jogszabályba foglaltan is legyen lehetőség a városképet elcsúfító épületek és területek felszámolására – tudtuk meg Gecse Péter alpolgármestertől.


A területek későbbi hasznosítása nemcsak a helyiek, hanem a városba érkező turisták és befektetők érdeke is. Gecse Péter alpolgármester úgy fogalmazott: ezeknek a munkálatoknak köszönhetően az ide érkezők sokkal jobb képet alkotnak majd a megyeszékhelyről.

V.D./N.G.

Fotó: Seres Péter