Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Ünnepi közgyűlés (Videó)

• Publikálva: 2015.05.15. 18:20

Rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartottak pénteken Zalaegerszegen. A rendezvényen átadták a díszpolgári címet és a Pro Urbe díjakat is.

A megjelenteket Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere köszöntötte. Mint mondta, Zalaegerszeg magabiztos város, ami abból fakad, hogy az itt élők megbecsülték az elődök munkáját.

Balaicz Zoltán polgármester ünnepi beszédében kiemelte: ahogy a múltban, úgy a jelenben is csak összefogással lehet sikeres várost építeni.

A hagyományoknak megfelelően idén is átadták a Zalaegerszeg Díszpolgára címet. Az áprilisi közgyűlés döntése értelmében a kitüntetést ezúttal Dr. Alotti Nasri, a Zala Megyei Kórház Szívsebészetének osztályvezető főorvosa vehette át.


Ugyancsak az áprilisi közgyűlésen ítélték oda a Pro Urbe díjakat is. Ezt most Mészáros Lajos professzornak és Tombi Lajosnak, a város egykori alpolgármesterének nyújtották át.

Ünnepi közgyűlés

Az ünnepségen a polgármesteri hivatal két munkatársának tevékenységét is elismerték. Idén Szakácsné Szentgróti Ágota óvodai szakreferens és Hozbor Ferenc, a számviteli osztály csoportvezetőjének teljesítménye bizonyult példaértékűnek.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Kapcsolódó videók

video
Ugrás a videó oldalára