Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Mobilitási napok Zalaegerszegen (Videó)

• Publikálva: 2015.09.15. 12:48

Mobilitási napokat tartanak szeptember 17-től, azaz csütörtöktől Zalaegerszegen. A programmal egy 11 éve indult európai kezdeményezéshez csatlakoznak, mellyel a környezetbarát közlekedésre hívják fel a figyelmet. A rendezvény középpontjában ezúttal is az elektromos járművek állnak. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be hétfőn.

Mobilitási napok Zalaegerszegen
A program csütörtökön a X. Innotech Innovációs Konferenciával kezdődik, amit az Arany Bárány Hotelben tartanak. Az érdeklődőket többek között az elektromos közlekedési lehetőségekről, a megújuló energiák felhasználásáról és a kutatás-fejlesztési irányvonalakról tájékoztatják – mondta el Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány igazgatója.

Ezt követően a CIVINET, vagyis a magyar közlekedési problémákra megoldást kereső szervezet tart fórumot. Ennek részeként elektromos kerékpárokat is ki lehet majd próbálni. A rendezvénysorozat MobElitás néven szakmai fórummal folytatódik pénteken a Flex Zrínyi úti telepén. Itt a járműipar meghatározó fejlesztési irányairól szólnak – erről már Háry András főszervező, duális képzésért felelős miniszteri biztos beszélt.

Zalaegerszeg 2010-ben indította el ökováros programját, aminek részeként idén második alkalommal szervezik meg a mobilitási napokat – tájékoztatott Gecse Péter, alpolgármester.

Az érdeklődőket különböző elektromos járművekkel várják szombaton a Zala Pláza parkolójába. Lesz továbbá Forma1-es autószimulátor és bemutatkozik a Zalaegerszegi Autósport Egyesület is.

M.Zs./B.P